Birkerbeinertour 2009


Arve på vei mot mål

 


Hilde i mål
 


Samling i teltet

 


Samling i teltet

 

Glitre Birkebeinertour 2009 føyer seg inn i rekkene som en fuktig opplevelse. Værgudene hadde i hele uka før Birken sørget for at dette skulle bli årets største søleritt.

Fredag kveld var den obligatoriske pasta buffeten i leiligheten et faktum. Vi takker Alf M. som ikke deltok i år, for telefonsupport på oppskriften til pasta måltidet, slik at alle forutsetninger for ”fylling” av karbolagrene var optimale.

Det var en spent gjeng som lørdag morgen sto opp til regn på Lillehammer. Og mer regn skulle det bli utover dagen. Alle var forberedt på at dette skulle bli ”grisete” og det med rette. Det var ikke gått mange kilometerne opp til Skramstad før man begynte å høre subbelyder i brems og gir. Føret var glatt og farten var mot normalt mye lavere et tidligere år. For mange ble turen over fjellet en ren utfordring motivasjonsmessig, søle og dritt overalt, ryttere som så mer ut som gjørmebrytere enn sykkellister.

Aldri har man vel vært så glad for å passere Storåsen, vel vitende at nå var mål innen rekkevidde i løpet av 35- 50 minutter. Eneste spørsmålet var, har ”jeg” bremser gode nok for de tøffe nedoverkjøringene som ventet? For bremsene hadde subbet i 70 km allerede!!

Alle kom helberget i mål i Lillehammer, til tider som var godt over tidligere personlige rekorder, men allikevel fornøyd, kald og klar for en varmdusj.

Årets telt opplegg ble år litt amputert, i og med at kommersielle interesser har ”overtatt” sletta og pressa oss små klubber ut i ”uegnet” områder. Med skjenkebevilling i hånda var gode råd dyre. Frode tok ansvar og forhandlet oss plass i teltet til ”Team Høydal”, noe som var optimalt. Der var det god plass, varm grill og massasje for den som ville bruke dette tilbudet. Øl, vin og burgere ble konsumert i høyt tempo og grillsjefene Tanja og Elisabeth gjorde en formiddal innsats ved grillen. Vi andre var mer opptatt av evaluering og restutisjon. Dette var troalt vellykket og vi takker ”Team Høydahl” for sin sjenerøsitet.

Resultatmessig var det år 2 soleklare vinnere av pokalene. John Arne med sterke tiden 3.40 og Hilde med 4.55. Årets pokaler blir delt ut på Glitres avslutningsfest for sesongen 2009. Festen går av stabelen 9. Oktober. Egen invitasjon kommer.

Birken 2010 går av stabelen 28 august.

Takk for en innholdsrik og flott sesong.

Styret v/Arve


Michael med velfortjent mat

 


Åse ser fornøyd ut ?
 

 


Gethe May med 10 års fatet