Glitres formålsparagraf er:
Glitre Offroad har som formål å øke medlemmenes
fysiske og psykiske velvære.
Klubben skal bidra til sosialt samhold og
enestående naturopplevelser for sine medlemmer.

 En Annerledes Sykkelklubb:

Glitre Offroad er en klubb som i hovedsak består av voksne mennesker som bor på Tranby/Lier og ønsker å holde seg i form ved hjelp av sykling. Glitre prøver å opprettholde en høy sosial faktor slik at alle kan føle seg hjemme uansett treningsgrunnlag. 

Glitres mål er å utvikle medlemmenes fysiske og psykiske velvære og stå for enestående naturopplevelser så de står bedre rustet mot en tøff hverdag. Glitre satser ikke på raske tider men har som mål å få medlemmene ut på tur til fysisk aktivitet.

I tillegg prøver vi å få flest mulig til å delta på Birkebeinerrittet i slutten av august.

Aktiviteter:

Året starter med årsmøte i januar og årsfest en gang i mars for å samle alle medlemmene før sesongen starter.

Hvis været tillater det åpner sesongen med en felles sykkeltur påskeaften med påfølgende pubbesøk.

I løpet av sesongen har vi felles treninger tre ganger i uka. Vi har ingen fast trener, men hjelper hverandre med tips og råd om sykkel og trening. Treningene starter fra Syrinveien på Tranby.

Tirsdager og torsdager står intervalltrening, terskeltrening eller teknisk trening i terrenget på programmet, og søndager sykler vi en rolig langtur. Lengde, intensitet og mål for sykkelturene blir stort sett avtalt blant de som møter på trening. Vi prøver alltid å ta hensyn til nivået på de som møter på trening og avpasse intensiteten etter dette. Noen ganger deler vi gruppa i 2 avhengig av nivå.

Vi har som mål at alle skal kunne delta uansett nivå.

Noen av medlemmene deltar også på andre ritt som for eksempel Hallingrittet, Grenserittet, Skarverittet, Montebellorittet m.m.

Det store målet for de fleste medlemmene er Birkebeinerrittet i slutten av august hvor vi har en felles tur hvor det pleier å være stor oppslutning både fra deltakere og en stor heiagjeng. Vi har de siste årene vært mellom 30 og 40 deltaker på denne turen.

Ca 3 uker etter Birken er det nattsykling som står på programmet. Vi sykler en tur i skogen med hodelykt og /eller sykkellys og samles rundt et bål et sted i marka.

I vinterhalvåret leier vi gymsalen på Stoppen, hvor vi spiller innebandy for å holde oss i aktivitet også utenom sesongen. Vi har også noen år hatt felles skitreninger på vinteren.

Fra og med september til og med april møtes vi den siste torsdagen i måneden på puben på Tranby for sosialt samvær.